Invata sa lucrezi pentru tine!

Aria geografica a proiectului

Informatii generale

Cursurile de formare de formatori sunt destinate in principal unui numar de 50 de persoane dintre persoanele resursă si se vor desfasura pe parcursul lunilor iulie si august, finalizându-se cu obtinerea unei diplome de Formator acreditat CNFPA.

Dezvoltarea abilitatilor femeilor se va realiza prin organizarea de cursuri de formare, ce vor urmari livrarea urmatoarelor tipuri de pachete:

1. Pachete de instruire autorizate de Consiliul National de Formare Profesionala a Adultilor (CNFPA), cu acordare de certificate recunoscute la nivel naţional, în următoarele domenii:

1.1. Formare de formatori;

1.2. Managementul firmei;

1.3. Management de proiect:

2. Cursuri de instruire antreprenoriala - Antreprenoriat şi competenţe manageriale pentru initierea afacerilor cunduse de femei.

3. Cursuri de instruire pentru dezvoltare de proiecte comunitare – Tematica este relevanta pentru toate tipurile de proiecte.

Cursurile vor fi organizate in cadrul a 17 centre de training zonale, amplasate in judetele: Alba, Maramures, Botosani, Cluj, Hunedoara, Caras-Severin, Bistrita-Nasaud, Neamt/ Suceava, Arges, Valcea, Sibiu, Gorj, precum si in Bucuresti.

Pachetele de instruire vor acoperi teme generale relevante pentru toate tipurile potentiale de afaceri sau de proiecte comunitare, cum ar fi: planificarea afacerilor, elemente de baza de marketing, surse de finanţare a afacerii, lucrul cu banca şi alţi finanţatori, angajarea şi conducerea personalului, accesul la surse de finanţare (nerambursabile şi credite), management de proiect, etc.

Pachetele de formare vor fi insotite de servicii de consultanta ce urmează a fi oferite viitorilor antreprenori sau initiatori de proiecte comunitare, in puncte regionale volante. Aceste servicii vor fi disponibile ulterior susţinerii cursurilor cu caracter general şi se vor derula ulterior acestora pe toată durata de implementare a proiectului, putând fi sprijinite, la nevoie, prin cursuri specifice în funcţie de ideile de afaceri sau proiecte care se vor contura.


Cursuri.pdfCursuri desfasurate in primul an de implementare a proiectului

Servicii de consultanta.pdfServicii de consultanta